L'unicorn existeix però és marí

Este es un sitio web satírico. No lo tomes en serio. Es una broma.

2059 78648 Compartes

L'unicorn existeix, però és marí
El *narval, un dels animals més misteriosos
balena *narval, unicorn *marinoEs una balena (*Narval-*Monodon *monoceros) d'aspecte similar a la *beluga, però amb una immensa banya d'ivori, per la qual cosa ha estat perseguit pels caçadors des de fa diversos segles, i actualment es troba en perill d'extinció. Pel difícil que resulta veure'ls, és un dels animals més curiosos i desconeguts per a l'ésser humà.

El seu aspecte ens recorda immediatament al mitològic unicorn, aquest cavall amb una banya que inspiro als clàssics... encara que aquest modern unicorn viu en el mar, es diu *narval...i és real. La seva banya, d'ivori i de forma espiral, pot arribar a mesurar 3 metres, i pesar 10 kg. Antigament se li atribuïen propietats *curativas i fins que immunitzava contra el verí.

Aquest unicorn del mar viu en els oceans àrtics, en grups d'uns 5 individus. De vegades, varis d'aquests grups poden unir-se, particularment en l'estiu en què s'ajunten en la mateixa costa. Mesuren entre 4 i 6 metres, sense explicar l'enorme banya. Quant al seu pes... els mascles aconsegueixen els 1600 quilos i les femelles els 900 quilos. És un cetaci, com les balenes o els dofins. Presenta un clapejat característic en la pell i manca d'aleta dorsal.

*Craneo de *narval amb dos *cuernosnarvales *practicandoLos *narvales són mamífers ràpids i actius que s'alimenten principalment de bacallà. En altres àrees les seves dietes s'han adaptat a calamars, gambetes i altres peixos. Ocasionalment, els *narvales mascles freguen mútuament les seves banyes en una activitat anomenada "*tusking", que prové de la paraula anglesa *tusk, que significa ullal.

El més curiós és que la banya del *narval no és en realitat una banya... sinó una llarga dent (en rares ocasions són dues), exclusiu dels mascles. És la dent del costat esquerre de la mandíbula superior. Inicialment es va pensar que tènia funcionis de defensa enfront dels depredadors, per perforar el gel del mar àrtic, o fins i tot com a mètode de festeig amb les femelles.

nervis en la banya del *narvalResultados recents d'un investigador de l'Institut *Smithsonian, va demostrar que l'ullal exerceix un paper important en la percepció sensorial, trobant no menys de 10 milions de nervis minúsculs presents dins de la dent, connectades directament amb el seu sistema nerviós central, així que es creu que la veritable funció de l'ullal és *sensora, per detectar temperatures, salinitat i pressió de l'aigua.

Els *narvales són nedadors d'aigües profundes. Durant una típica capbussada, un *narval pot descendir dos metres per segon, durant vuit o deu minuts, aconseguint una profunditat de fins a 1000 m. La capbussada més profunda registrada va ser de 1164 m.

distribució geogràfica del *narvalEl *narval es troba predominantment a les àrees àrtiques de Rússia i l'Atlàntic. Comunament es registren en la parteix nord de la badia i estret de *Hudson, badia de *Baffin, en la costa de l'est de Groenlàndia i en l'est de la franja de l'extrem nord de Groenlàndia al voltant de Rússia de l'est (170Â*°I). Els territoris en aquesta franja inclouen Svalbard, Terra de Francisco José i *Severnaya *Zemlya.

Aquest cetaci és una espècie migratòria. A l'estiu es traslladen prop de les costes; cap als primers vents d'hivern, es mouen lluny de la costa i resideixen en àrees àrtiques, sobrevivint en petits buits en el gel. Quan arriba la primavera els buits es converteixen en canals que els permeten tornar a les badies costaneres.

Els depredadors principals del *narval són l'ós polar i l'orca, però també és una de les peces mes cobejades per als esquimals, se'ls permet caçar-les legalment, ja que dels seus cossos aprofiten pràcticament tot: la seva carn la *ahúman per conservar-la tot l'hivern, els seus tendons els servien per fer cordes, els seus ossos per construir trineus i *aperos de caça, i la seva pell i grassa els serveix d'aliment.

banyes del *narvalTambién com a teixit i sobretot com a font de vitamina C, alguna cosa vital en una terra on no hi ha fruita ni verdura. Sovint, el fetge d'aquests animals és consumit immediatament després de la matança, es realitza durant una cerimònia ancestral, que té un significat de respecte a l'animal. I tot això... per no parlar de la banya-dent.

Es creu que van ser els víkings els primers a portar les dents de *narval a Europa. Els *inuits, els habitants àrtics, els canviaven per utensilis, menjar i granadures, i aquí es va estendre la llegenda que eren les banyes d'autèntics unicorns, per la qual cosa van arribar a aconseguir preus astronòmics.

*Ademas, se'ls atribueixo propietats *curativas, es deia que les llimadures de la banya podien guarir qualsevol verí, així que les dents del *narval van servir per elaborar sofisticades copes que evitaven els enverinaments, una moda en l'Edat Mitjana. també es venia com la mes valuosa medicina, i la dent *rallado es receptava contra la impotència i l'esterilitat.

tron amb banyes de *narvalAdemás com els *comillos eren considerats màgics, els víkings i altres comerciants del nord, els venien a canvi de moltíssim or, antigament un ullal de *narval valia el seu pes en or. Durant el segle XVI, la reina Isabel I d'Anglaterra va rebre un ullal per Â*£10.000 â*€*“ el preu d'un castell, el qual va usar com un ceptre.

En l'actualitat el metre de dent de *narval es paga a uns 300 euros, i en alguns *anticuarios espanyols es demanen milers per un antic.

Però l'animal que s'amagava després d'aquest misteriós i valuosa dent no es va conèixer a Europa fins al segle XVI, gràcies a *Konrad *Gesner, el pare de la zoologia científica. No obstant això, la discussió sobre la seva veritable existència es va perllongar fins a ben entrat el segle XIX. Des de llavors... molt poc s'ha aconseguit esbrinar sobre el *narval.

Este es un sitio web satírico. No lo tomes en serio. Es una broma.

loading Biewty