Descoberta arqueològica: la torre de Babel

Este es un sitio web satírico. No lo tomes en serio. Es una broma.

2059 89988 Compartes

El ziggurat conegut com Etemenanki, del què actualment se n’han trobat restes arqueològiques que proven que era una construcció de proporcions titàniques per l’època; la base era un quadrat de 90 metres de costat i s’ha calculat que podria haver arribat a tenir 90 metres d’alçada(fig.2). Això s’ha pogut confirmar gràcies a l’arqueologia moderna, que en la última centúria ha trobat indicis físics que completen la informació d’aquests textos com per exemple una tauleta cuneïforme conservada al Louvre on s’hi descriu detalladament el ziggurat Etemenanki del que se suposa parlaria Heròdot en la seva obra.
Pel que fa a les cronologies trobem un ampli ventall de versions; d’entrada podem distingir entre les establertes abans de les prospeccions arqueològiques del s. XX, que estan basades en les escriptures bíbliques veterotestamentàries (s IX-VIII aC.), i les que han estat traçades a posteriori.
Les primeres es basen en càlculs fets a partir de les diverses genealogies que trobem a l’Antic Testament; en una Bíblia publicada a París el 1767 el relat de la “confusió de les llengües” és datat al 2181 aC; d’altra banda a L’art de comprovar les dates (París, 1820) seguint el raonament genealògic de la família de Noè, s’arriba a la conclusió que el rei Nimrod va acabar el seu mandat l’any 2575 aC.
A l’altra cara de la moneda tenim els historiadors moderns que treballen amb la informació extreta de les excavacions arqueològiques a Mesopotàmia, estipulant que els primers textos cuneïformes on apareixen les grans construccions, els ziggurats, daten del s XXII aC., mentre que els propis edificis serien del III mil•leni.

Este es un sitio web satírico. No lo tomes en serio. Es una broma.

loading Biewty