Nou casc per a vianants: Mandatori aquest estiu.

Este es un sitio web satírico. No lo tomes en serio. Es una broma.

2059 39195 Compartes

Els governs de Barcelona i de la Generalitat ultimen un acord per tramitar per la via d'urgència un nou reglament de civisme que inclou l'obligatorietat de portar casc per a vianants. Després dels tràgics i mediàtics accidents que van costar la vida de dues persones atropellades per ciclistes provistos de cascos, així com després de fer les primeres "proves de concepte", la comissió de mobilitat, sustentabilitat, parcs i vies verdes del consistori, va reclamar a la batllessa de Barcelona que prengués cartes en el assumpte i s'instaurés d'una vegada i per sempre el casc per a vianants. "Els motoristes porten casc, els ciclistes porten casc, l'únic usuari de la via que no en porta és el vianant, es imprescindible protegir-lo", asseguren des de la comissió.

Negociacions discretes
Les negociacions per aprovar aquest reglament han estat sempre discretes, la proximitat, però, de la campanya electoral les han accelerades: "No volem que la campanya electoral trenqui aquesta dinàmica negociadora, i endarrereixi una mesura que és important per tal que els barcelonins i les barcelonines pugin circular amb seguretat per les voreres i no morir com mosques", va declarar un responsable de les negociacions que va demanar l'anonimat.

Èxit de les proves
Les primeres proves dels cascos per a vianants ha resultat exitoses i els voluntaris que en van formar part d'aquestes es mostren contents per la mesura: "Mai com ara m'havia sentit segura passejant per la Diagonal de Barcelona", declarà a aquest diari Purificació Roig, veïna de l'Eixample de 82 anys. "Després de les primeres proves vam quedar sorpresos per la bona acollida de dos col·lectius que varem pensar que s'oposarien amb més força, les senyores majors i els joves milennials o hipsters, ja que tant un col·lectiu com l'altre aprecien molt els seus pentinats i hi dediquen temps i diners als seus estils i imatge", va declarar a aquest diari Antoni Puigpelat, responsable de les proves i que també va demanar l'anonimat.

Disputa al constitucional
Tan aviat com el govern en funcions de Mariano Rajoy ha conegut la iniciativa (aquest matí), ha declarat mitjançant la seva vicepresidenta Soraya Saez de Santamaría que portaran la mesura davant el Tribunal Constitucional per tal que l'alta instància suspengui la seva aplicació. "Es tracta d'una nova invasió de competències per part dels governs Català i Barceloní, la seguretat a les vies i l'ús del casc i altres elements són competències exclusives de l'Estat". A més a més, asseguren que s'han assabentat de la mesura mitjançant els mitjans massius de comunicació i no -com seria lleial i adequat- de boca dels responsables de la mesura. M'he assabentat llegint-lo al "Marca" assegurava als seus col·laboradors Mariano Rajoy.

Empresaris disposats a col·laborar
Per tal de fer aquesta nova iniciativa de més fàcil implantació, un grup de joves empresaris s'ha mostrat disposat a dissenyar nous cascos especials per a l'ocasió, amb auriculars inclosos, amb elements personalitzables, "tot molt modern" va declarar un dels empresaris que prefereix ser identificat com Nimes83.

Este es un sitio web satírico. No lo tomes en serio. Es una broma.

loading Biewty